5 entry daha
  • tanah'ta adı geçen ve önemli bir rolü olan kadındır.

    naomi adında bir kadın kocası ve iki oğluyla birlikte yaşamaktadır. naomi, oğullarını evlendirir ve iki gelinini de yanına alarak hep birlikte yaşamaya başlarlar. ancak bir süre sonra naomi'nin önce kocası, sonra da oğulları ölür. 2 geliniyle birlikte kalan naomi, gelinlerine "babanızın evine gidin, benden artık size fayda gelmez" diyerek gelinlerini göndermeye çalışır. ancak gelinlerinin ikisi de naomi'yi bırakmak istemez. bunun üzerine naomi ısrarlarını artırır ve gelinlerinden bir tanesi gitmeyi kabul eder. diğer gelini olan rut ise, ne olursa olsun naomi'nin yanından ayrılmayacağını söyler. bunun üzerine naomi, rut için daha fazla ısrar etmez.

    naomi, bir süre sonra bir akrabasının yanına gider ve orada yaşamaya başlar. onunla birlikte rut da gelmiştir. naomi'nin akrabasının tarlaları vardır, rut bu tarlalarda çalışmak ister. bir süre tarlalarda çalıştıktan sonra, tarlanın sahibi ile evlenir.

    rut bu evlilikten bir çocuk doğurur. bu çocuğun adını ovet koyarlar. ovet'in işay adında bir oğlu olur. işay'ın ise sekiz tane oğlu olur ve sekizincisi davut*'tur.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap