1 entry daha
  • ümraniye-üsküdar-beykoz sınırında bir yer. ümrâniye'den küçüksu'ya kadar giden küçüksu caddesi ile rahatça ulaşılabilir. ümraniye carrefour vega alışveriş merkezi'nden aşağıya doğru ilerlenir. sırası ile ümraniye cezaevi, asfalt fabrikası, hekimbaşı çöp aktarma merkezi (çöplüğün yerine yapıldı), ümraniye spor tesisleri (çöplüğün yerine yapıldı) geçilir ve hekimbaşı mahallesinin merkezine varılır.

    bu güzergâhı izleyen 11h ümraniye - beykoz - ortaçeşme, 15h üsküdar - hekimbaşı otobüsleri ve ümraniye - küçüksu minibüsleri ile de ulaşılabilir.

    hekimbaşı mahallesi gecekondu bölgesi olması yanısıra, tem otoyolu ile arasında kalan ve yakın zamanda da recep tayyip erdoğan tarafından açılan ümraniye devlet ormanı'na da ev sahipliği yapmaktadır.

    cevher ağa camii, 2000 yılı kasım ayında ortadan kaybolan cevher ağa çeşmesi ve dudullu'daki tarihi çeşme ile beraber ümrâniye belediye sınırları içerisindeki sınırlı sayıdaki tarihi eserlerden biri olan av köşkü de hekimbaşı'ndadır. bu köşk 1999 yılına kadar harabe olarak, terkedilmiş bir hâlde dururken sözkonusu yıl restorasyonuna başlanmıştır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap