7 entry daha
  • emekli tümgeneral osman özbek ile yapılan bir röportajdan...

    eşref bitlis’i kim öldürdü?
    eşref bitlis’in genel sekreteriydim. buzlanmadan dolayı uçağın düştüğünü gösteren raporlar var. bunun dışında bir kanıt yok. ama öylesine büyük bir komutanın başına gelen bir kaza incelenmelidir. oğlu tarık bitlis partimizin kuruluşuyla ilgilendi. memur olduğu için kurucu olamadı. emekli olur olmaz partimizde yer alacak.

    o halde şüphelerinizi benimle paylaşır mısınız?
    ben şüphelenmiyorum. jandarma genel komutanının yaptığı görevin uluslararası bir boyutu da varsa, incelemek lazım diyorum. şüphe biraz daha ileri bir safha. sadece bu değil, mesela gaffar okkan olayı da eşref bitlis olayı kadar önemli. ben erzurum bölge komutanıyken, kars’taydı, orada arkadaşlığımız var. şehit olmadan iki üç ay evvel, bana ‘iran olgusuna çok dikkat etmek lazım’ demişti.

    iran’ı işaret etmek kolay. siz, bir kere gördünüz mü amerika’nın suçlandığını, rusya’nın, israil’in, ingiltere’nin suçlandığını?
    ben amerika’yı suçluyorum kitabımda. diyorum ki aynaya bakması lazım. gaffar okkan’ı 20 tane terörist dizilip öldürüyor. tahkikat yapmıyorsunuz. ben olsaydım, orada üst düzeyde herkesi sorgulardım, sivil–asker.

    eşref bitlis’i sorguladınız mı ki, ‘gaffar okkan’ı sorgulardım’ diyorsunuz? genel sekreteriymişsiniz. hiç değilse soru işaretlerini dile getirdiniz mi? hayır...
    benim boyutumu aşan bir olaydı. benim görevim değildi, o tahkikatı yapmak. eşref bitlis’in faaliyetleri, uluslararası boyuttaydı. birkaç ülkeyi ilgilendiriyordu. incelenmelidir. geçen asayiş komutanlığı yapan bir komutanımız, “eşref bitlis ile beraberken, helikopterimiz, amerikan uçakları tarafından takip ve taciz ediliyordu.” dedi.

    amerika’nın işin içinde olduğunu mu anlatıyor bu?
    ya işin içinde şöyle yani. amerika diyor ki, kuzey irak’ta ben varım, uçacaksan benim haberim olacak. ama bizim sınırlarımızdan itibaren taciz başlıyor. bu uçaklar adana’dan kalkan uçaklar. sizce buna hakkı var mı? orgeneral, ‘helikopter düşebilirdi’ diyor. daha sonra içinde subaylar olan bir helikopterimiz kuzey irak’ta düşürüldü. bu yüzden incelenmelidir. ‘amerika ve ingiltere ile görüşülmeli’ diyorum.

    iyi de bunu kim yapacak?
    çocuklar duymasın dizisinde var, kim yapacak bunu, kim yapacak diye. bir şarkı sözü, bu söylediğiniz.

    http://www.zaman.com.tr/…10/06/roportaj/default.htm
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap