4 entry daha
  • detoks bireyin yapabileceği bir durum değildir sigarayı bırakmak, küflü yiyeceklerden ve uyuşturuculardan uzak durmak gibi trivial şeyler dışında. zira greyfurt yiyip temiz havada spor yapmakla detoks olunmaz, farklı bir açıdan daha sağlıklı yaşanmış olur.
    ayrıca detoks ediyor diye yenilip içilecek ne idüğü belirsiz otantik maddeler kontrol edilmedikleri durumda adını duymadığınız toksinleri vücudunuza boca edebilirler. (bkz: yeşil çay/#6472237)
    doğada binlerce farklı tür toksin bulunup bunların en büyük kısmı besin piramidinin tepesinde bulunan insanda öyle ya da böyle toplanır. detoksifikasyon toplumsal, bundan öte devletlerin ve global oluşumların da içinde bulunduğu bir çaba gerektirir. kanunlarla tüm besin maddeleri ve kimyasalların çok sıkı kontrollerden geçirilmesini sağlamak, çiftçiyi doğru üretim ve ilaçlama yöntemleri hakkında bilgilendirmek, fabrika ve tesislerin zehirli madde emisyonlarını kontrol altında tutmak devletin yükümlülüğündedir.
    toksikoloji bilimine güvenmek, magazin basınında çıkanlara kulak asmamak, "mucize" uzakdoğu besinlerinden uzak durmak, ızgara yememek, sık sık doktor kontrolünden geçmek gibi şeylerdir bireyin yapabileceği.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap