2 entry daha
  • türkgitar'da paylaşılan bir değerlendirme yazısı:

    "tahsilim sebebiyle son birkaç haftadır cebelleştiğim fevkalâde yoğun vaziyetim esnasında birbirine yakın zamanlarda piyasaya sürülen 3 yeni albümün elime geçmesi üzerine, tabiri caiz ise sıkıcı yoğunluktan daha keyifli ve başa çıkmaktan son derece memnuniyet duyacağım başka bir yoğunluğa geçiş yaptım. bu tatlı yoğunluğumun sebeplerinden biri olan katre isimli grubumuzun encounters albümünü, hakkını teslim ederek değerlendirmek için son bir haftadan fazla bir süredir belirli aralıklarla dinliyor ve albümdeki her bir parçanın ifade ettiği mânâyı, bugüne kadar müziğe dair elde ettiğim hatırı sayılır tecrübe ve birikimim dâhilinde idrak etmeye gayret ediyorum. şuan da albümden aldığım/alacağım marjinal fayda tükenmeden, idrakimi kelimelere aksettirmeye çalışacağım.

    evvelâ ilk projeleriyle bizleri ve türk rock-metal camiasını bir hayli memnun ettiğine inandığım gruptan biraz bahsederek başlayayım. grubun biyografisini okurken – birgün kendi heavy metal grubunu da kurmak isteyen biri olarak – şahsımın takdirini ve saygısını en çok celbeden tarafının, her biri farklı mesleklerden gelen 4 grup elemanının 3 farklı ülkede ikamet etmesi olduğunu belirteyim. zira türkiye çapında irili ufaklı birçok metal grubu, aynı ülke sınırları dâhilinde olmalarına rağmen senelerce konserlerde cover parçalar seslendirmekten öteye gidememişken katre elemanlarının, aralarındaki mesafeye rağmen büyük bir azim ve irade göstererek albüm çıkarmış olmaları son derece önemli ve takdire şayan bir meseledir.

    tarz olarak ise grup, post-rock ve post-metal’i benimsediğini ifade ediyor. şahsım adına rock türünde klasik ve glam rock’ın, metal türünde de heavy, thrash ve death metal’in haricinde hiçbir türe merak salmamış, daha da vahimi post-rock ile metal’e dair şimdiye kadar neredeyse hiçbir kaydı – en azından kafamda bir yer edinmesi niyetiyle dahi – dinlememiş biri olarak encounters albümünün değerlendirmesini, tür nazarından tamamen nötr bir bakış açısıyla yapmayı en makul tercih olarak kabul ediyorum."
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap