1 entry daha
  • hikayenin basindaki imgeler dunyasinin sonuna dogru kayboldugu, metaforlara donustugu roman. ilginc bir sekilde fazla ilgi gormedi, daha dogrusu yeterince tartisma yaratmadi, okumayan bircok insan yalcin kucuk'un referanslariyla degerlendirdi bu kitabi.
    biraz tutunamayanlarin, aylak adamin, huzur romaninin es zamanli olarak yeniden ortaya cikmasi gibi bir durum olacak sanirim, bu roman kendi zamanini bekliyor henuz, ve yeniden ortaya ciktiginda sanirim yaninda da bilge karasu'nun gece'si olacak.

    bu romanin bir ozelligi de herkesin 15 dakikaligina sohret olmasi gibi, herkesin 1,5 sayfalik bir sohreti var. sirma, güllü baba, sengul, kibriye ana, kara hasan, çöp bakkal, trintaz fidan, naylon mustafa, cigerci, kürt cemal, kel ali, veliman, bay izak, gülbey usta, taci baba, kir hamit, dursune nine, siirli hoca, hinik alhas, simitci mikali, çamli bayram, deli dursun, çeri mahmut, lado, bolsevik memet, deli gönül, haci hasan, sini erol, mustafa gülibik, ehmail, katir emel.. kondularda kimsenin hikayesi uzun olmuyor.

    haydi de seni banta asalim
    yanigina soguk demir basalim
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap