3 entry daha
  • jared diamond'un guns germs and steel ve why is sex fun'dan sonra okuduğum üçüncü kitabı. kronolojik olarak ters gitmişim çünkü bu kitap diğerlerinden daha önce, 92'de yayınlanmış ama bu kitap diğer iki kitabın birleşimi gibi.

    jared diamond bu kitabında hem kadın erkek ilişkilerinden, hem insanoğlunun primat akrabalarından nasıl ayrıldığından, gezegene nasıl hakim olduğundan ve tabi ki nasıl bazı insan ırk ve medeniyetlerinin diğerlerine göre daha çabuk geliştiğinden bahsediyor. tabi ki bu kadar konudan bahsedince daha bir üstünkörü geçmiş oluyor ama bu yine de sizin insanoğlunun gelişimini kavramanıza engel değil.

    bu kitapta diğer kitaplarında anlattıklarından farklı olarak yazarın değindiği en önemli konular insanların sahip olduğu bazı alışkanlıkları neden ve nasıl edindiği. neden sanata ilgi duyar ve ilgileniriz, neden soykırım gibi kendi türümüzü yokeden eğilimlere sahibiz, neden zararlı madde bağımlılığı gibi alışkanlıklar ediniriz gibi sorular gerçekten zor sorular ve hepsinin aslında insanın evriminin içerisinde bir cevabı var. ve bütün bu alışkanlıklara sahip hayvanlar da var. kendimizi onlarla karşılaştırdığımızda ulaşılan sonuçlar da ilgi çekici.

    kısacası insanın nasıl şu hale geldiğini açıklayan nadide eserlerden biri. muhakkak tavsiye ederim.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap