9 entry daha
  • bu probleme sahip olan bireyler eğer iş hayatında yönetici pozisyonunda bir şekilde kalabildilerse kendine bağlı ekip öncelikli olmak üzere bütün çevresine hayatı dar edebilirler. işin kötüsü bu hastalığın kendini gösterdiği durumlar genelde detay konular olduğu için uzunca bir süre hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan marazları gizleyebiliyorlar.

    toplantılarda konuyla ilgilenmez, ergen gibi saçı başıyla oynar, telefonuna gömülür. sunum yapıyorsa ortasında biten cümleler dikkat çeker. anlatılanları hatırlamaz, büyük ölçüde zaten anlayamaz da. detaya girmek ister kaybolur, özet ister anlamaz. sonunda da suçu kendine bağlı olanlara atar. bana anlatmıyorlar, işleri arkamdan çeviriyorlar hezeyanı ile ölçüsüz tepkiler verir.

    çalışanlar bir sorun ile ilgili kendilerine geldiğinde palyatif çözümler getirmeye çalışır veya başından def etmek için saçmalar. takibinde zaten ne dediğini de hatırlamadığı için "şöyle demiştiniz" deseniz de nafile.

    sonuç olarak böyle biriyle karşılaştığınızda etrafınızdaki arkadaşlarınızın da aynı gözlemleri yaptığından emin olarak bir an önce insan kaynaklarına durum aktarılmalı ve söz konusu yöneticiye dehb testi yapılması istenmelidir. aksi taktirde yaşanan sağlıksız durum nedeniyle iş gücü, zaman ve para kaybı yaşanacağı belirtilmelidir. buna rağmen bir şey yapılmıyorsa o ortamdan uzaklaşılmalıdır.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap