4 entry daha
  • dört seriden oluşan bir yapımdır.
    -(bkz: gırgıriyede şenlik var) (1981)
    -gırgıriye (1981)
    -gırgırıyiyede cümbüş var (1983)
    -gırgıriyede büyük seçim (1984)

    kadrosundaki oyuncular ve rolleri: gülşen bubikoğlu(gülliye), müjdat gezen(ayıcı baryam) ,münir özkul(sarhoş emin), perran kutman(sabayat), adile naşit(zekiye), şener şen(duman haydar), şemsi inkaya(kalaycı bekir), ayşen gruda(sevil) .

    seksenli yılların en komik türk filmlerinden olan gırgıriye serisinde olaylar sulukule’de yaşayan iki çingene ailesi arasında geçer.

    her serinin unutulmaz sahneleri vardır , benim unutamadıklarımdan biri:

    - ikinci seride gülliye ile baryam gerdek gecesindedirler. baryam sabırsızdır yanaşır gülliyesinin yanına. gülliye , sakalların batıyor, tenin kokuyor gibi türlü bahaneler uydurur, baryam soğuk suyla duş yapmak , gecenin köründe tekrar traş olmak durumunda kalır… derken baryam altında çizgili damat pijaması, üstünde sıfır kollu atlet, boynunda havlu ile kapının önünde belirir…. sorar güllüsüne “başka arzunuz var mı güllü hanım” diye.gülliye yastığı şöylece bir pohpohlar, yorganı açar ve “ azırım artıkın baryamım, gel seni beklerim “ der demez baryam ellerine ovuştura ovuştura allah allah nidaları arasında yer yatağına balıklama atlar…tahta taban bu ağırlığa dayanamaz ve hoop alt katta yeğenleriyle yatan zekiye’nin odasına düşerler.bu nasıl bir çekimdir, bu nasıl bir eğlenceli görüntüdür, yüz defa da izlense kahkahalarla gülünebilinir.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap