3 entry daha
  • yakın zamanda araba kiralamış biri olarak şunları söyleyebilirim:

    - kesinlikle birden çok firmaya fiyat sorun. iki kata varan fiyat farkları söz konusu olabiliyor.
    - istediğiniz her markayı bulacağınızı sanmayın. 30-40 firma gezmiş biri olarak söyleyebilirim ki çoğunlukla fiat ve ford marka arabalar bulunuyor.
    - firmalar genelde minimum 2 yıllık ehliyet istiyorlar ancak genelde yakın sürelerdeki ehliyetleri de kabul ediyorlar. mesela benimki 1 sene 8 aylıktı ve kabul ettiler.
    - eğer çalışmıyorsanız ya da sigortanız yoksa acaip belgeler isteyebiliyorlar. mesela ben öğrenciyim dedim memur veya emekli kefil istedi birisi. aynı yer işyeri adresi ve bordro da istedi ki suratına gülecektim nerdeyse. kiralamayı yaptığım firmaya da çalışıyorum diye salladım onlar da sadece işyeri adresi ve telefonunu aldılar.
    - bir günlüğüne kiralama yapan şirket hemen hiç yok. en az iki günlüğüne veriyor çoğu firma.
    - arabayı anladığım kadarıyla iki şekilde teslim ediyorlar: adrese veya firmada. bir tane firma sadece adrese teslim ediyoruz dedi ki bürosu bile olmayan fason bi yer olduğu hissine kapıldım vazgeçtim.
    - ben arabayı teslim aldığımda deposu dolu filan değildi, hatta benzin az uyarısı veriyordu.
    - kiralarken boş bir senet imzalarsınız. arabayı teslim aldıktan sonra senedi geri almayı unutmayın. en azından benim kiraladığım yerde böyleydi.
    - araba kiralamak görebildiğim kadarıyla biraz da şans işi. boktan firmaya denk gelip boktan arabayla sorun yaşayanları da, arabayı teslim sonrasında sorun çıkarıp klima tesisatını kiralayana değiştirteni de duydum. ben özellikle peugeot 206/307 modeli aradığım için sadece bir tane ufak firmada bulabildim ve mecburen tırsa tırsa kiraladım ancak şansıma gayet güzel firma çıktılar. firma dediğim de 2 kişiden ibaret. fiyatları ucuzdu, saçma sapan belgeler istemediler, teslimat sırasında da arabaya şöyle bir bakıp direkt devraldılar ki arabada benim yapıp yapmadığımdan emin olamadığım bir çizik vardı. sanıyorum benden öncekilerden kalan birşeydi, eh en azından bana yamamaya kalkmadılar.
    - araba kiralama firmalarını arıyorsanız http://www.ttrehber.gov.tr/ adresinde isim ile arama kısmında iş dalı kısmına oto kiralama yazıp aratınız.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap