7 entry daha
  • --- spoiler ---

    muhteşem başlayan ancak bunu sürdüremeyen bir film. hatta ilk üçte ikilik kısım çok güzel. daha önce bin tane çekilmişinin tekrarı olan son kısmı izleme zahmetinde bulunmaya gerek yok. ancak son kısımda baba ve oğulun karmaşık bir bulmacayı beraber çözdüklerini hayal edince güzel oluyor. ulen öcü böcü işine girecektiniz madem bari jumanji'deki gibi bir hayal gücü bir puzzle bir sürünceme olaydı. 5/10
    --- spoiler ---

    --- [spoiler] reddit'te gördüğüm teori ---

    jane doe'nin baba ve oğlun halüsinasyon görmesini sağladığını düşünüyorum. filmin başındaki cinayet mahallinde polisler kurbanların birbirini öldürmüş olabileceğini söylüyordu. yine ilk sahnedeki kurbanların evden kaçmaya çalıştıkları da ima edilmişti. bu önemli çünkü austin ve babası da selden dolayı kapana kısıldıklarını düşünmüşlerdi. ancak filmin sonunda radyoda dört gündür güneşli bir hava olduğu söyleniyordu. jane doe'yi kestiklerini de düşünmüyorum. bu durumda jane doe'nin new england kökenli bir cadı olduğuna dair ipuçlarının tamamını kendilerinin kurguladığını söyleyebiliriz. son olaral austin ve babası cinayetleri işleyen kişilerdi diyebiliriz. baba kızı öldürüyor, austin de babasını. jane doe ya da ölülerin doğrudan zarar verdiğine dair kanıt yok. austin ve babasının ölülerle doğrudan fiziksel temasları da yok. auistin ve babası jane doe'nin sebep olduğu bir halüsinasyonun etkisiyle çıldırıyorlar. şunu da eklemek istiyorum, son sahnede yere düşmüş kamerayı görüyoruz. polisler videoyu izlediklerinde jane doe'ye hiç dokunulmadığına bununla birlikte baba ve oğulun çılgın davranışlar sergilediklerine şahit olacaklardır.

    buna ek olarak austin'in kız arkadaşının morga hiç gitmediğini de ekleyebiliriz. son sahnede evden sadece 2 ceset çıkarılıyor ve polislerin de kızdan söz ettiği yok.

    tabii ki buradan her şeyin kurmaca olduğu sonucu çıkmaz. çıkan sonuç jane doe'nun manipülasyon yeteneğine sahip gerçek şeytansı bir cadı olduğu.

    --- [spoiler] reddit'te gördüğüm teori ---
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap