6 entry daha
  • arjantin menseili cayimtrak icecek. arjantin, bolivya, sili, yer yer brezilya, bol bol uruguay'da tuketilir. malumunuz uzere rahmetli che guevara'nin da hayattayken elinden dusmeyen seylerden biridir.
    peki allem ettim kallem ettim edindim ben bundan, nasil tuketicem? soyle olacak: once bir de mate kabi edinilecek pek tabii. yoksa duz fincan, kupa vs. yaninda bir adet metal pipet de olur. lakin makbulu herseyi adabiyla yapmak elbet. once kabimiza bir miktar soguk su koyuyoruz (1/4 kafi). ustune basiyoruz yesil yesil mateleri (aman dikkat paketler karismaya). bir miktar bekliyoruz, cekiyor mate o suyu. onceden hazir ettigimiz takribi bir litre sicak suyumuzu bir termosa dolduruyoruz (zira her dem sicak olmasina ihtiyac duyacagiz). artik o suyu kabimiza dokup dokup, talep dogrultusunda seker ekleyerek veya eklemeyerek, pipet vasitasiyla ( bu is icin ozel metal pipetler var, plastikle denemeyin aglarsiniz) hopurdete, hopurdete iciyoruz. hatta o termosu koltuk altina alip, elde kap salina salina gezinmek de mumkun.
    ha butun bunlari anlattin iyi hos, lakin biz bu aparatlari, yok efendim mateyi nerden bulucaz diyen olursa ona da rte'den bir alintiyla cevap vermek boynumun borcudur; "yemegini de ben pisireyim istersen!".
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap