96 entry daha
  • kız çocuklarına verilen bir isimdir ve tarihe milat düşülecek bir nefestir; bir umuttur.

    çocuk esirgeme kurumuna geldiğinde el kadarmış, 5 yılın ardından boyu epey uzadı. bakımsızlıktan epey hastalığı varmış, şimdi sıhhati de keyfi de pek yerinde. oyunlar oynuyor, arkadaşlar ediniyor, yaramazlık yapınca "bi daha yapmıcam desem özürden sayılır mı? diye soruyor. özür dilemeyi bir yenilgi olarak görmesin diye çok uğraştım ama galiba bunun için biraz daha büyümesi gerekiyor.

    kumraldan sarıya çalan saçları, burnunu esir almaya çalışan kocaman yanakları, sağ gözünün altındaki doğum lekesi ve beni benden alan "süt bebek" kokusuyla büyüleyici bir şekilde büyümeye devam ediyor.

    ve artık kendi gibi kaderi doğumuyla çizilmiş çocuklarla yan yana uyumayacak. bir odası olacak. oyuncaklarını paylaşmasa da, yemeğini beğenmese de, sütünü içmese de hoş görülecek. belki şımartılacak ama başına ne geliyorsa çok sevilmekten gelecek. her sabah sımsıkı sarılacak hayata, bundan sonra imkanlar ona engel değil ona destek olacak. hasta olursa ateşini gözetmen değil, onu doğurmayan ama doya doya seven "annesi" ölçecek.

    ve mine bir evin bir kızı gibi, prensesler gibi büyütülecek. okullara gidecek, delikanlılar onu beğenecek, belki aşık olacak, belki yurt dışına gidecek, belki sınıfta kalacak, bir sürü belkiler artık mümkün... o ne isterse, hepsi mümkün.

    benim güzeller güzeli mine'm, yeni hayatın dünyanın bütün güzelliklerine vesile olsun. seni bu dünyadaki her şeyden daha güzel sevdiğimi lütfen unutma. ömrümden alınsın, sana sunulsun. ruhun huzur dolsun. dünyanın en güzel büyüyen kızı sen ol. ve hep çok mutlu ol.

    ve evet, bi daha yapmıcam dersen özürden sayılır. seni seviyorum.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap