8 entry daha
  • bugün yani 29 ekim 2004 tarihi itibariye 81. yılını dolduran; çağdaş, laik, demokratik, üretken, güzel daha nice yıllara yelken açmasını gönülden dilediğim vatanımızdır.

    bir cumhuriyet olarak çok eski bir geçmişe sahip olmamasına rağmen, ama güzel ama kötü bir çok tecrübeyi, edinimi tam 81 yıla sığdırabilmiş bir devlettir türkiye cumhuriyeti. mustafa kemal atatürk'ün liderliğini ve kuruculuğunu gerçekleştirdiği ve yüzyıllar sonra dahi azami ölçüde geçerliliğini sürdürebilecek yetideki çizgilerini daha kuruluş yıllarında belirlediği güçlü bir devlet ve milletin bizzat eseridir.

    kendi bünyesinde veya harici olan unsurların yarattığı türlü zorluklar ve handikaplara rağmen hala umutla ve azimle ayakta durmayı başarabilmiş, bir geleceği olduğuna vatansever tüm milleti ile inanmış bir bütündür.

    yolunu, çizgisini, duruşunu benimseyerek kabul etmiş, bunu sürdürmeye ve güçlendirmeye azmetmiş, milyonlarca insana ebedi olması umulan bir yuva olmuş, bin yıla takrib bir türk tarihinin kudretli meşalesi olmuştur.

    emelim ve dileğim odur ki; başladığı günlerdeki duyguların ve gayelerin sonsuza değin sürmesi, kendi milletine ve diğer milletlere barış ve mutluluk içerisinde bir süreç yaşatması mümkün kılınsın. kurulduğu günün anısı ebediyete kadar sürüp tüm türk milletine kutlu olsun.
1519 entry daha
hesabın var mı? giriş yap