6 entry daha
  • ispanyanın en pahalı şehirlerinden. 1 saatlik bisiklet kiralamanın 3.40 euro olması bu iddiayı doğrular niteliktedir. şirin bir bask kenti. benim denk geldiğim kadarıyla, genelde yardımsever insanlardan oluşan, nüfus ortalaması hakikaten de oldukça yaşlı, ispanyanın kuzey sahilinde bulunan bir şehir. trenle gelmişseniz istasyondan indikten hemen sonra gördüğünüzü sandığınız nehir, nehir değil, denizin içeri çekilmesidir, üzerindeki köprüler estetik ve mimari açıdan oldukça hoşlardır. bazılarının üzerinde altından heykeller bile vardır.

    denizi deniz dediğime bakmayın, bildiğiniz atlas okyanusudur, sahilinde çok fazla sayıda genç insana rastlamanız olasıdır.

    iki farklı sahil kıyısı vardır. bunlardan ilki, şehri yukarıdan gören vieja tepesinin batısında bulunan la concha ve ondarreta sahillerinden oluşan sahil şeridi ki sahilin bu kısmı genelde tekneler tarafından işgal edilmekte ve anakaranın iki yandan içeri kapanmasıyla okyanustan çok iki ada arasında kalmış bir deniz parçasına benzemektedir.

    ikinci sahil şeridi ise la zurriola plajının bulunduğu direk okyanusa açılan, daha az popüler, nispeten surfçüler tarafından tercih edilen ve dalgaların üzerinden yüzme eylemini büyük zevk alarak gerçekleştirebildiğiniz sahil şerididir. bu iki sahil için geçerli olan önemli bir husus ise ince yağmur damlaları ve akşamüstü saat 6 aydınlığında bile hala dolu olmalarıdır.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap