7 entry daha
  • saatlerimin, günlerimin geçtiği evim bellediğim güzide mekan.

    public study area dediğimiz, her girenin oturup ders çalışabildiği ortak alanlarda haftaiçi yer bulmak neredeyse imkansızdır. haftasonu koridorlarda yerlere yayılmış ders çalışan veya freelance çalışan bireyler kütüphanenin demirbaşlarından sayılabilir.

    bunun yanısıra belki de dünyanın sayılı arşivlerini barındıran british librarynin kitaplarına ulaşabilmek için reader pass almanız gerekir. aynı şekilde, sessiz çalışma odalarına ulaşabilmenin yolu da reader pass almaktan geçer. kısacası reader passiniz yoksa, kütüphanenin bir çok olanağını kullanamayacağınızı söylemek yanlış olmaz.
    reader pass için de adres, banka dökümü, öğrenci belgesi gibi formal belgelerle online başvurup, kütüphanenin alt katında bulunan reader pass registration bölümünden kayıt olmanız gerekmektedir.

    reader pass aldım, artık hazırım derseniz yanılırsınız.
    çalışma odalarına girmek için bir dizi prosedür uygulamanız gerekir. mont, çanta, palto, yiyecek, kalem (kurşunkalem dışında) gibi şeylerle çalışma odalarına giremiyorsunuz. 1000e yakın, 1 pound koyup kullanabileceğiniz kilitli dolap odalarına yukarıda saydığım eşyalarınızı bırakıp, kütüphanenin size verdiği şeffat poşet içine bilgisayar, kitap, defter, telefon (sesi kesinlikle kısık olmalı) ve kurşun kaleminizi alarak reader passinizle girebiliyorsunuz.

    artık çalışmaya hazırsınız.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap