9 entry daha
  • sscb’yi, willy van der kerkhoff'un yerinde tespit ettigi uzere belcika’ya eleten isvecli hakem erik frederikson'un, butun tepkilere ragmen finalde de yan hakem olarak gorev yaptigi dunya kupasi. bu duruma cok uyuz olan pederin arjantin’in kupayi almasinin ardindan, omru izlemeye yetmeyecek de olsa “cabuk gel italya 90!’’ diye haykirdigi dunya kupasi.

    finalde azimle arjantin’i tuttugum ve mac 2-2 iken son anlarda sahaya bir guvercinin girmesinin ardindan validenin ‘oglum bak sahaya kus girdi, ugur getirecek..’ demesiyle birlikte arjantin’in kontra-ataktan üçlemesiyle son bulan dunya kupasi.

    grup elemelerinde 1-1 sonuclanan sscb-fransa macinin en guzel maci oldugu dunya kupasi.

    fransa’nin brezilya’yi penaltilarla eledigi ceyrek final macinda atilan penaltilardan birinin kaleciye, ardindan da direge carpip gol oldugu, donemin hakemlerinden sadik deda’nin bir spor programinda golun gecersiz sayilmasi gerektigini one surdugu dunya kupasi.

    finalin de oynandigi mexico city aztek stadinin orta yuvarlaginda surekli olarak bir aztek gunesi golgesinin yansidigi dunya kupasi. meksikali hugo sanchez’in gol attiktan sonra attigi taklalarin ve kahkahalarin hafizama kazindigi dunya kupasi.

    bir onceki dunya sampiyonu italya’nin 2nci turda fransa’ya 2-0 yenilerek havlu attigi dunya kupasi. ispanya 1982’nin ucuncusu polonya’nin ilk turda elendigi dunya kupasi.

    turnuvaya iyi baslayan danimarka’nin butraguenolu ispanya’ya 2.turda 5-1 yenilerek elendigi, ayni ispanya’nin belcika’ya ceyrek finalde penaltilarla 6-5 elendigi, belcikali bir kizarkadasim olup da ziyaret edecegim 1999 senesine kadar ulkeye tuhaf bir antipati beslememe neden olan dunya kupasi.

    federal almanya’nin platinili, tiganali fransa’yi yari finalde nasil 2-0 yenip yine finale ciktigini hala anlayamadigim dunya kupasi...
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap