8 entry daha
  • birçok rahatsızlığın tanım ve teşhisinde hayati rol oynar. günlük hazırlanan radyoaktif madde karışımının damardan verilmesi ile süreç başlar. bölgesine göre öncesinde su içilmesi veya şeker alınması gibi farklı uygulamalar istenebilir. işlem süresi, uygulanacak bölgeye göre 45 dakika ile 4 saate kadar değişiklik gösterebilir. sonuç, aynı ultrason veya tomografi gibi radyolog raporu ile anlık alınır. duruma göre konsolidasyon gerektirebilir.

    hastaların dikkat etmesi gereken en önemli husus; bu işlemden sonra idrar ile kesinlikle temas etmemelidirler. bir diğer önemli bilgi de 1-2 hafta içinde ingiltere, abd ve ab üyeleri ülkelere gideceklerse muhakkak bu işlemi gördüğüne dair belgelerini yanında bulundurmaları gerekir. zira malum ülkemizin durumu nedeni ile çok rahat terörist muamelesi görebilirler. 2009 yılından beri birçok havalimanında radyoaktif izleme noktaları oluşturulmuş ve sıkı takibe alınmıştır.

    dolayısı ile doktor raporu sunamaz veya kanıtlayamazsanız sınır dışı edilmeye kadar giden bir prosedüre maruz kalabilirsiniz.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap