• children of heaven ve baran'dan tanidigimiz majid majidi'nin 1999 yapimi bu filmi son donem iran sinemasinin en onemli yapitlarindan birisidir.. her ne kadar ingilizceye the color of paradise olarak cevrilmi$ olsa da farsca'da bire bir cevirisi "allah'in rengi*" $eklindedir ve bu rengin ne oldugunu bir kez filmin ortalarinda bir yerde, bir kez de son derece belirgin bir $ekilde filmin sonunda goruyoruz..

    film, gozleri gormeyen kucuk bir cocugun baki$ acisindan, sadece ses ve dokunu$larla bezeli hayatini oldukca ba$arili bir oyunculuk ve sinematografi ile bizlere sunuyor.. insanlar tarafindan sevilmediginin ve ailesi de dahil olmak uzere bir yuk, kulfet olarak goruldugunun farkinda olan kor bir cocugun hayati, dogayi ve mutlulugu, gormeyen gozlerinin yerine hassas parmak uclarinda aramasinin mukemmel hikayesi.. kimi yerlerinde insani oldukca duygulandiran, kimi yerlerinde ise "imkansiz hic bir $ey yoktur" lafina daha da cok inanasimizi getiren sahnelerle bezenmi$ film, montreal'den san diego'ya, valencia'dan uruguay'a kadar bir cok festivalde oduller topladi..

    --- spoiler ---
    normal cocuklarin gittigi bir okulda, onlarin okudugu ders kitabinin aynisinin korler icin olan kabartma yazilisini takip eden kucuk muhammed, sinifta ders kitabindan bir bolum okuyan cocugun yanli$ okudugu yerleri aninda duzeltmesi ve akabinde sinif hocasi ile birlikte tum ogrencilerin $a$kinlik ve takdir dolu baki$lari ile muhammed'in ba$ina toplanmalari beni oldukca duygulandiran sahnesidir filmin..
    --- spoiler ---
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap