5 entry daha
  • türk istihbaratının ve yabanci örgütlerin cirit attığı ve kendi emelleri dogrultusunda kullandıkları(tıpkı yunanistandaki 17 kasım örgütü gibi) bir örgüttür.

    örgütün temelleri 90'lı yılların basinda devsol'un ikiye ayrilmasiyla ortaya çikmistir. ancak işin ilginci dursun karataş'ın bulundugu kanat(yani dhkp-c) dogru dürüst hiçbir operasyona maruz kalmazken, içinde dursun karatas'ın eşinin ve örgüte ciddi eleştiri getiren kişilerin olduğu kanat mehmet ağar öncülügündeki polisin yaptigi halka açık sov tarzı operasyonlarla(yargısız infazlarla), nerdeyse tüm elemanları tek tek infaz edilerek çökertillir ve dhkp-c tek güç olarak ortada kalir. zamanında hapiste olan karataş, neredeyse aleni biçimde bayrampaşa cezaevinden kaçar, yurtdışına gider ve nerede oldugu bilindigi ve interpol tarafından aranmasına rağmen 2002 yılına kadar türkiye, iadesini istemez. örgütün yaptığı ve çok övündügü en büyük eylemi sabancı center cinayetidir. işin ilginci, bu eylemden birkaç hafta önce sakıp sabancı demokratikleşmeden ve kürt sorunun çözülmesinden bahsetmiş ve kamuoyunda büyük tepki görmüstür. hatta alparslan türkeş "çizmeyi aşma aga" demis ve tesadüf bu ki bir iki hafta sonra dhkp-c (tarihinde böyle başka bir eylemi hiç yoktur) istanbul'un merkezinde bu cinayeti işlemistir.

    son olarak milliyet'te nisan ayında çıkan bir habere göre, almanaya'da mit ajanlığı suçuyla yargılanan hüseyin h. adli şahıs bir türk elçilik görevlisiyle yaptigi telefon görüşmeleri kanıt gösterilerek, dhkp-c'ye sızdığı, bir sene boyunca örgüt için silah kaçakçılığı yaptığı ve bu işi yaparkan türkiye'nin mainz konsoloslugu'ndan destek aldığı ortaya çikmıştır(söz konusu diplomatın sınrdışı edilmiş olması lazım).

    kitle dedigi kesimle bağları en asgari düzeyde olan, cemaat ve mürit kavramlarıyla yönetilen, kendi adamlarını göz göre göre ölüme yollayan, bunun üzerinden siyaset yapmaya cüret edecek kadar kişiliksiz, iplerinin kimin elinde oldugu belli olmayan, varoluş sebebi, toplumsal muhalefeti sindirmek, provakasyon yaratamak ve kirli işler için maşa olmak olan bu örgütün artik tarihin çöplügüne atılması gerekmektedir.
926 entry daha
hesabın var mı? giriş yap