3 entry daha
  • bu filmi hakkında hiçbir şey okumadan izledim. ben tırt korku filmleriyle dalga geçmeye bayılan bir insanım dedim açayım hem dalgamı geçerim hem eğlenirim. lakin filmde öyle bir şey çıktı ki sonunda ben dalgamı geçemedim ama gerçekten çok eğlendim. dediğim gibi bir korku filmi bekliyordum ama çok daha fazlasını buldum.

    --- spoiler ---

    öncelikle filmin gerçkten absürt komedi olduğunu anlayana kadar baya sıkıldım. ilk 10-15 dakika pederin günahkar olmaya çalışması esnasında ben, hah şeytan içine girmiş oradan yürüyecekler demek ki dedim. sonra lan koskoca şeytan yeryüzüne inmişsin yaptığın maksimum kötülük dilencinin parasını çalmak bu nasıl bir senaryo lan derken pederin kitap çaldıktan sonra müdürle muhabbetleri, jose maria'nın annesiyle dialogu ve son olarak dedenin içeri girişiyle mevzuya uyandım. daha sonra tüm ekibin toplanmasıyla zaten komedi tavan yaptı oradan sonra da film asıl durumuna ulaşıp aktı gitti. filmdeki karakterlerin absürtlüğü, bir araya geldikten sonra zirveyi yapıyor ki cavan'a ayrıca bir entry yazsam yeridir.

    film sadece güldürmüyor. "limpia madrid" muhabbetiyle filmdeki gerçek şeytanları ortaya çıkarıyor. örneğin peder durakta beklerken önünde adamın biri yanınca birden imana geliyor.

    --- spoiler ---

    spoilerı da kör göze parmak yazmışım umarım kimse filmi izlemeden bakmaz da durduk yere tadını kaçırmayız. neyse. filmi izleyin, izlettirin ayrıca hakkında bu kadar az entry olması da beni bir hayli şaşırttı. gerçi ben bile listelerin sonunda denk getirdim de izledim filmi. şu an birinin rastgele denk gelme olasılığı bir hayli düşük.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap