6 entry daha
  • bu film avustralya yapımı. bunu aklımızda tutmakta fayda var çünkü avustralyalılar spor, sağlık ve sağlıklı beslenmeyle kafayı bozmuş durumdalar. böyle bir filmin avustralya'dan çıkması oldukça normal geliyor. hatta bana kalırsa, benim hayranlıkla ve şaşkınlıkla izlediğim bu filmi standart bir avustralyalı yeterince etkili bulmamıştır.

    filmin ana fikri farkında olmadan insanların ne kadar fazla şeker tükettiğiyle alakalı. yediğime içtiğime az da olsa dikkat eden birisi olarak salça sahil olmak üzere bilimum sosun içinde şeker olabileceği aklımın ucuna bile gelmezdi. evimdeki dolapta bulunan salçanın 100 gramında 12.5gr şeker olduğunu görünce epey şaşırdım. bu da yaklaşık 3 küp şeker ediyor. 1 kiloluk salçanın içinde 30 tane küp şeker var. oldukça etkileyici bir bilgi.

    filmde öne çıkarılan bir diğer konu da alınan kalorinin aslında pek de bir anlamı olmadığının ispatlanmaya çalışılması. filmin kahramanı sağlıklı bir diyetten aynı miktarda kalori alarak nasıl berbat bir diyete geçilebileceğini uygulamalı gösteriyor. oldukça etkileyici olmuş.

    meyve suyu konusundaki ¨meyvelerin içinde sizi doyuran(beyninize doyduğunuz sinyalini gönderen) lif var ama siz bunu posa olarak atıp meyvenin en boktan ve şekerli kısmını tüketiyorsunuz¨ açıklaması beni oldukça tatmin etti. gazlı içeceklerle aramda bir mesafe vardı ama meyve suyundan da (taze sıkılmış dahil) uzak duracağım sanırım. en iyisi meyvenin kendisini tüketmek.

    filmin super size me'ye benzediği doğrudur. farklı konu aynı deneyle anlatılmış.

    amerikadaki mısır şurubu üretimi ve şekerin sağlığa zararının olmadığı konusundaki ispat çalışmaları da yüzeysel olarak anlatılmış. bence bu konu ayrı bir belgeselin konusu bile olur (belki de olmuştur). bu yüzden bu belgeselde böyle yüzeyselce verilmesine gerek yokmuş.

    film açıktan ¨şu üründe şeker var, bunu tüketmeyin şunu tüketin¨ sığlığında da gezinmiyor. bu açıdan da sabah kuşağında yayınlanan sağlık programlarından farkı olduğunu söylemek lazım.
159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap