1 entry daha
  • davul, gitar, klavye... her enstrümanın virtüözü... zamanında jimmy hendrix ile çalmış ve shine filmini hatırlatan saygı duyulası, seyirciler arasındaysa sahneye çağırıp jam yapılası şahıs...

    zamanında birçok kez birlikte çalmış olmaktan büyük gurur duyduğum, sırf izleyerek bile çok şey öğrenilebilecek biri idi kerim çaplı... örnek mi? benim "boktan" diye nitelendirdiğim solton marka klavyemin başına konuk olarak geçtiği bir gece o berbat tonlarla öyle armoniler çalmıştı ki; hem tonlar armoniye, hem de armoniler tonlara yakıştığı için ortaya enfes bir altyapı çıkarmıştı. demek ki neymiş? elindek ekipmanı iyi ve doğru kullanmak, iyi ve doğru bir ekipmana sahip olmakla aynı anlama geliyormuş.

    sahneye çıktığında değişir, parlamaya başlardı kerim çaplı. müzik konusunda öğrenilecek ve yapılabilecek ne kadar çok şey olduğunun canlı kanıtı idi.

    ne yazık ki, kötü alışkanlıklar barındıran düzensiz bir hayatı kurtarmak için yetenek ve başarının yeterli olmadığının da kanıtıdır kendisi. umarım gençler kendisini tanıyarak müzik konusunda ilham ve hayat konusunda ibret kaynağı olarak ele alır uzun yıllar.

    böylesine büyük bir yeteneğin türkiye'de doğmuş olması, değerlendirilememiş büyük bir şanstır kanımca. şartlar(ı) farklı olsaydı, bugün farklı bir platformda 2. bir aydın esen'den bahsediyor olabilirdik belki de...

    nur içinde yatsın...
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap