• bir donemin efsane ve karizmatik oyun ve oyun makinesi firmasi.. 90'larin ba$indan itibaren piyasada konsollarin amiga gibi oyun agirlikli bilgisayarlardan tamamen ayrilmasinda payi vardir.

    sega master system ve sega master system 2 ile buyuk ba$ari yakalami$tir, takip eden donemlerde sega megadrive/sega genesis, sega saturn ve sega dreamcast ile surekli du$u$e gecmi$ sony playstation ve nintendo ile rekabet edemeyerek donanim piyasadan cekilmi$lerdir. alex kidd ve sonic iki me$hur sega kahramani olsalar da mario bros bilinirliginde olduklari soylenemez.

    windows 95'in ilk zamanlarinda direct x uzerinde cok fazla oyun cikartma ataklarinin da sonucsuz kaldigi oyun alaninda da i$lerinin kotuye gittigi soylenebilir. yanilmiyorsam 2000'lerin ba$inda n gage icin nokia tarafindan satin alindilar.

    bundan 15-20 yil once oldugu gibi piyasada cok bulunan birkac processor'u bir araya getirip dandik oyun konsolu uretme donemi kapandigi icin ar-ge'ye yatirim yapmayan sega'nin donanim alaninda bu hallere du$mesi normaldir.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap