2 entry daha
  • yekta güngör özden'in en kibar tabirle, atatürkcülük ve hukuk konularında saf bir romantik olduğunu söyleyebiliriz.
    fakat, kanımca, saf olmadığı ve daha vahim bir kusuru daha vardır:
    turk solu dergisinin önemli ismlerinden biri olan erkin yurdakul'un vefatından sonra yazdıklarında; tuzu kuru aslan hukukçumuz, gencecik bir çocuğu, ipe sapa gelmez bir derginin, neresinden tutsan elinde kalacak macerası için harcamıştır. merhum için yazdığı yazıda, alev alatlı'nın tabiri ile tam bir olusevicidir* özden. bu upuzun yazıda, insana dair bir kelime dahi yoktur. özden, bu gözü karalığı ile bize enver paşa'yı hatırlatmıştır.
    fakat enver paşa'nın, elinde silah makedonya dağları'nda eşkıya avı ile başladığı macerası -binbir hatasından sonra****- kızılordunun üstüne dört nala giderken son bulmuştur. özden ise* abuk şiirler kaleme almakta, formasyonu ile hiç bir şekilde bağdaşmayan hukuk yorumlar yapmakta ve mustafa kemal atatürk'ü de, dini de küçük düşürecek zırvalar terennüm etmektedir. (hazreti bir iki kere ben de dinlemek şansına erişmişimdir ve sadece kelimeleri ard arda sıralamıştır. ancak birşey dememiştir.)
    özden'in samimiyetle üstüne düşündüğü bir fikri yoktur. daha da vahim olanı, insan ve hayat üzerine de ezberletilenlerden öteye gitmeyi başaramamıştır.
    el'hasıl, muzu geç yinen, uçağa ancak 42 yaşında binen eski anayasa mahkemesi başkanımız, maalesef bu yönüye de hayat fakiri ve taşralıdır.
    bahsi geçen yazı için:
    http://www.turksolu.org/47/ozden47.htm
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap