60 entry daha
  • eskilerinin istanbul'da hala bulunabildiği arabaların şahı. vw 1303 modelleri(74 üretimi olanlar), istanbul beşiktaş'ta ıhlamur'dan yıldız'a çıkarken bir oto galeride satılırdı; senelerce oranın kapısında 3'ten aşağı olmamak kaydıyla vosvoslar dururdu; eğer arayan varsa orada yine bulma ihtimali vardır. anadolu yakasında ise kayışdağı tarafında vosvosçular derneği gibi birşey vardır; 19 nolu otobüsle içerenköy'den geçip fındıklı mahallesine girerken buraya denk gelebilirsiniz. önünde 10-15 vosvos vardır ; eski vosvosların şu anki ikametgahıdır orası.

    arabaların şahı olduğunu söylemiş miydim? söylemiştim. ama şahı işte ya. araba denince akla gelmesi gereken alet hatta. yıldız'daki galeriden babam bunlardan kırmızı bir tane almıştı zamanında; ailemizin ilk arabasıydı kendisi. mahalleye geldiği gün çocukların akınına uğramıştı; yolda giden devasa tarçınlı bir şeker görünümündeydi; nasıl akına uğramasın? kaputundan millet kaydırak gibi kaymıştı(bizim araba lan o diye iki dakika çıngar çıkardıktan sonra ben de kaymıştım tabi). taş gibi de arabaydı, ağrısı sızısı hiç çıkmamıştı; hatta bir keresinde arkadan broadway çarpmıştı da onun tampon yamulmuşken bizim tospağa çiziksiz bir halde kıs kıs gülmüştü(ki sonradan alttan ne arabalar geçti, en arızasız olanı hala budur gözümde). ilk araba sürme deneyimini de bunda yaşamıştım. babam kucağına oturtmuş sür demişti. hidrolik direksiyon olmadığından ebem öpülse de; o arabanın direksiyonunda durmanın keyfini hiç bir arabadan alamadım sözlük. hayatımda da sanırım resmini çizdiğim ilk araba budur. o kadar sevmiştim kızıl herbie'yi.

    şimdi yenileri yollarda, onlara da yutkuna yutkuna bakıyorum(doğuş oto ve vergiler sağolsun, anca elli senelik olduğunda alabiliriz tabi bu yenilerini de). ben büyüdüm değiştim, o da değişmiş ama hala sevgimden hiçbir şey kaybetmemişim. hala burnuyla totosundan sıkıştırılmış o porsche tipine hayran hayran bakıyorum. ulan ya. şu vw beetle var ya, bu gezegende üretilmiş gelmiş geçmiş en güzel araba lan. insanlık tarihinde unutulmaması gereken bir makine yani. almanya bayrağına koysa hiçbir almanın gıkı çıkmaz mesela. hatta bir yerden ferrari çıksa onu satar bundan alırım, öylesine seviyorum beetle'ları(vergisi ferrariden daha düşük hem ehuehe).

    neyse sözlük. kısacası vw beetle candır. evrile evrile yaşamına devam ediyor, sallana devrile yollarda geziyor işte.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap