1 entry daha
  • bir döneme damgasını vurmuş forvet. nam-ı diğer bonimba. inter ve juventus formalarını giymiş olan, italyan millî takımı denince ilk akla gelen isimlerden biridir boninsegna. bazıları kendisine bir dönem biat etmişse de, sevmeyenleri de boldur. sandro mazzola ile birlikte çoşmuş; millî takımda altın çocuk gianni rivera ile döktürmüştü.
    prato'da başladı futbol kariyerine. potenza, varese derken cagliari'ye transfer oldu. buradaki başarısı onu milano'ya getirdi. inter'de üçyüze yakın maçta yer alıp, yüzseksen küsur gol attı, bir scudetto tattı. şampiyon da olduğu sene oynanan 1970 meksika dünya kupasının unutulmaz finali 21 haziran 1970 brezilya italya maçında takımının beraberlik golünü attıysa da, hezimete mani olamamıştı.
    profesyonelliğin gereklerini ise hemen ertesi seneki 20 ekim 1971 borussia mönchengladbach inter maçında sergilemişti. evet bir metal kutu atılmıştı da, öyle beyin travması geçirmesine gerek var mıydı bilemiyorum. sahada o maçta bir nibelungen daha yazılmışken, ayağa kalkamaması meyvesini vermiş ve maç da tekrarlanmıştı.
    1976 yılında ise inter'den juventus'a transfer olmuştu boninsegna. yaşlıydı ve torino'da göstereceği performansı pek merak ediliyordu. iki scudetto, bir coppa italia, bir uefa kupası derken, otuzaltısında topu bıraktı. her ne kadar juvede daha fazlasını kazansa da, boninsegna, her zaman nerazzurrilerin bonimba'sı olmaya devam ediyor...
    (bkz: fortuna favet fortibus)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap