8 entry daha
  • 6 cd'de gelen beyazperde uyarlaması insanın sabır sınırlarını zorlayan bir yapımdır. stephen king atmosferik piyasa roman yazma konusunda başarılı olsa da sinema sanatından hiçbir şey anlamadığı bu yapım ile bir kez daha kanıtlanmıştır. zira, kitaptaki atmosferi kesinlikle veremeyen, inanılmaz sıkıcı ve sonunda yaklaşık 6 saatlik bir zaman kaybından başka bir şey hissettiremeyen bir yapımdır.

    stephen king'in bu sinema kabızlığına bir başka örnek ise, stanley kubrick'in çektiği shining'in romanını beş paralık ettiğini iddia edip bi skime benzemeyen bir versiyonunu da kendisi çekmesidir.

    bir çok karakter için romandaki tariflerine uyan aktörler seçilmişse de oyunculukları ekranda son derece sıkıcıdır ve de özellikle randall flagg'in hayat bulduğu aktöre bakarak daha komik birini bulamazlar mıydı? dedirtir.

    6.cd'nin de sonuna gelip film bittiği zaman inanılamaz bir sevinç yaratır.

    roman ile film arasındaki farklılıklardan başka bir tanesi de, romanda, nick'in kasabanın birinde karşılaştığı bir kızla seviştikten sonra kız bir kez daha istediği halde nick istemeyince kızın sinirlenip cazgırlık yapması ve nick'in ona tokat atıp geride bırakması olarak aktarılırken kısımlar filmde vuku bulmamaktadır, sevişme sahnesi yoktur.
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap