7 entry daha
  • osho, felsefe okuyarak serserilik yapma hakkını elde etmiş bir ruhtur. yaşamı boyunca aykırı olmuş, serseriliği felsefeye dönüştürmüştür. kendisine yakıştırılan guru gibi sıfatlarla dalga geçmiş, anarşist ve provokatif bir mistiktir.

    93 rolls royce kuramı ile tüm dünya ile dalga geçmiştir. meditasyon ve doğu felsefesinin zenginlikten kaynaklandığını anlatabilmek için 93 rolls royce kuramını uydurmuştur. din ve bilimin ayrılmaz bir bütün olduğunu, bilim varken dine gerek olmadığını savunmuş ve dinsiz din anlayışını oluşturmuştur. osho'ya göre, artık doğu fakirdir ve meditasyon, zenginleşmiş batının yeni dinsiz dini olacaktır. son dönemlerde budizmi benimseyen ünlü ve zengin amerikalılar, osho'nun bu öngörüsünü doğrular niteliktedir.

    hayatı boyunca, bir şarlatan ve soytarı olmakla eleştirilmiş bu serserinin belki de tek mantrası bir jaina mantrası olan, "bilenin ayaklarına dokunuyorum" olmuştur.

    dürüstlüğünden emin olduğum tek spiritüeldir. gülümsemenin yanına kahkaha atmayı koyan ve meditasyonu "multiple orgasm" olarak tarif eden tek kişidir. 1990 yılında öldüğünde, bir hindu gibi yakılmıştır.
    (bkz: meditatif yasamak)
573 entry daha
hesabın var mı? giriş yap