1 entry daha
  • gene roddenberry' nin renkli ve heyecanlı hayatı, 19 ağustos 1921' de texas-el paso' da başladı. çocukluğu los angeles' ta geçti. liseyi burada okudu. ardından ilgisi havacılık mühendisliğine yöneldi ve pilot lisansı aldı. 1941 sonbaharında, birleşik devletler hava kuvvetleri' ne katılmak için başvurdu ve savaş başladığı sırada, bir harp okulu eğitimine başlamış oldu.
    texas' taki kelly field askeri üssünden teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra, güney pasifik' e gönderildi. burada toplam 89 görev ve sortiye katıldı. başarıları sayesinde "distinguished flying cross" ve havacılık madalyası sahibi oldu.
    güney pasifik' teyken yazmaya da başlamıştı. uçak dergileri için yazılar yazmaktaydı, daha sonra da aralarında the new york times' ın da bulunduğu çeşitli yayınlara şirirler yolladı. savaştaki görevi sona erince, washington' daki hava kuvvetleri' nde sorun giderici olarak çalışmaya başladı: uçak kazalarının sebeplerini araştırıyordu. savaşın sonunda, pan american hava yolları' na girdi. bu sırada bir yandan da columbia üniversitesi' nde edebiyat dersleri alıyordu
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap