8 entry daha
  • filmin ingilizce adı: the dark valley. türkçe adı: karanlık vadi.

    2014 yılı western olarak bereketli oldu. the salvation ve the dark valley ile birlikte iki şahane örneğini izledik bu eskimiş adledilen türün.

    2015 yılındayız ama atlarla ulaşım sağlanan, tahta evlerde oturulan ve adına western denilen bu filmler hala müthiş bir enerji barındırıyor içinde. hep derim zombicilikte çok iş var diye, bu lafımı western'i de dahil edip genişletiyorum. hala çok iş var western'de. bence her yönetmen dönem ödevi yaparmış gibi bir western çekip rüşdünü ispatlamalı. çünkü bakıyoruz bu filmin yönetmeni andreas prochaska'ya. adam tam televizyoncu. işin piçi olmuş artık. 2000'den beri dizi çeken adam, ne olduysa uzun metraj bir film çekeyim demiş. hem de madem almanım demiş, bana en uzak tür olan western'i deneyeyim demiş. turnayı da gözünden vurmuş namussuz.

    filme gelirsek, filmimiz nina simone ile hatırladığımız şahane şarkı sinnerman ile başlayıp onunla bitiyor.

    başlangıç sinnermanclara luzia'dan

    ortalarda da steaming satellites'den how dare you

    final sinnerman - one two three cheers and a tiger'dan

    film ile şarkıların etkileşimi muazzam olmuş. hele how dare you parçası ile bir çatışma sahnesi var ki evlere şenlik. sergio leone ve ennio morricone amcalarımızdan sonra westernler ve film müzikleri arasındaki bağ iyice zayıfladı. tam ümidi kesecekken 2007'de the assassination of jesse james filmi ile tekrar heyecanlandık. nick cave ve warren ellis müzikleri ile durun ölmedik biz dediler. akabinde the dark valley ile tekrar çılgın attık. hele hele zevklendik, heyecanlandık.

    entrynin sonuna gelmişken bu kadar övmeye rağmen film çok ağır, çok sıkıcı ve çok kötü diyorum.

    ahaha. filmlerdeki gibi şok final yapayım dedim. olmadı. sakın kaçırmayın.

    bibliyografya:
    (bkz: the assassination of jesse james/@sitki siyril)
    (bkz: the salvation/@sitki siyril)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap