9 entry daha
  • federico fellini ile 50 yıllık evliliği, fellini'nin, evlilik yıldönümlerinden bir gün sonra ölmesiyle noktalanmış, kendisi de fellini'den yaklaşık 4,5 ay sonra ölmüştür. fellini, 65. oscar ödül töreni'nde kendisine anlamlı bir teşekkür etmiştir: (bkz: #50477111)

    fellini ile tanışmasını i fellini'de şöyle anlatıyor:

    "federico müthiş komikti. beni hep güldürürdü, ama anımsayabildiğim belli bir şey yok gibi. söylediklerinden çok nasıl söylediği önemliydi. fakat ilk kez telefon açıp beni yemeğe davet edişini anımsıyorum. adını biliyordum, ama daha hiç karşılaşmamıştık. sadece benim başrolünü oynadığım radyo dizisi cico e pallina'nın yazarı olduğunu biliyordum ve elbette merak ediyordum. oyun yeni evli bir çift üzerineydi. ben pallina'ydım, yeni evli bir genç kadın.

    federico'nun büyüleyici bir sesi vardı. sadece sesinden dolayı bile onu reddemezdim - öylesine sıcak ve yumuşak çıkıyordu, öncelikle de bir kadınla konuşurken. daha sonraki yıllarda ne zaman bir kadınla konuşacak olsa hemen anladım. oyuncuydum, hatta pek çok oyunda rol almıştım, sürekli oyuncularla birlikteydim, ama hiçbirinin federico'nunki gibi bir sesi yoktu.

    'ciaco, giulietta, ben fellini,' dedi. federico değil, fellini dedi. sonra şöyle bir şeyler söyledi: 'artık yaşama doydum, ama bu dünyadan ayrılmadan önce sizi mutlaka görmeliyim, bir kez bile olsa kahramanımın nasıl göründüğünü mutlaka görmeliyim.'

    sadece şaka yaptığını biliyordum, ama ben de onun nasıl göründüğünü merak ediyordum. belki de çok sezgisel olarak, ta derinlerde, kahramanımın o olduğunu hissediyordum."
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap