3 entry daha
  • arkadaşlar şöyle bir örnek vereyim (kendim yaşadığım için bizzat şahidim);

    2012 yılınca opel corsa otm almıştım (en düşük baz) 31000 e şimdi arabayı satma niyetim başlarda olmamasına rağmen tesadüfen biri arabama 30 000 verdi. ben pek dikkate almadım ama içten içe satsamda sıfır araba da fazla zarar etmeyeceğimi düşünerek sevinmiştim. daha sonra satmaya niyetlendim piyasaya baktığımda (sahibinden) fiyatların uçtuğunu (35 000 yazan var) görmüştüm. o gazla arabayı satışa koydum ve 34000 e sattım hayatımda ilk defa sıfır arabadan kazanmıştım (tabi dolar veya altın olarak baktığınızda zarar o ayrı) onu da aracı kullandığıma sayarsak iyi bir satış olduğu düşüncesindeyim

    bana şu anda ki fiyatlar doların yükselmesi ve buna bağlı olarak sıfır araba fiyatların artması nedeni ile fazla geldi. açıkçası talip olan da çok oldu. bunu da bizim insanımızda ki araba merakı ve tembelliğe bağladım. özellikle bu sene kriz korkusu da eklendiğinden kimse kredi çekip sıfır araba alamayacağından piyasa yüksek olacaktır. özellikle galeriler daha çok kazanacaktır.

    tavsiyem; ilan fiyatından devamlı indirim isteyin özellikle galericilerden bu 20 binlik arabada 1000 olur 30000 lik arabadan en az 2000 olur.

    sahibinden alacağınız zaman ise fiyatlar satana yüksek geldiğinden üçe beşe bakmadan indirim yapacaktır çok tok satıcı değilse. çünkü her halükarda kazanacaktır.

    doların yükselmesi ve kriz korkusundan sıfır arabalardan uzak durma sebebi ile sanmıyorum ki bir kaç sene içinde ikinci el araba fiyatları ucuzlasın.
35337 entry daha
hesabın var mı? giriş yap