748 entry daha
  • 134 dakikalık, 2014 yapımı film.

    " aceleye getirilmiş yerel komedi? "

    hem oyunculuğu hem de yönetmenliği ile kendini sürekli geliştiren cem yılmaz'ın son sinema filmi olan yapım; aceleye getirilmiş izlenimini hem yönetimde hem de senaryoda hissettirmekte.

    yönetmenin sinemaya yoğunlaşması ve bunda daha evvel belirli seviyede başarılı olması sonucunda da; yapımın evrensel sinemaya ya da dramaya katkıda bulunmasını ve başarılı olmasını beklerken ( hokkabaz örneğinde olduğu gibi ) hayal kırıklığı yaşamamak elde değil.

    teknik anlamda ise; hem renk ve görüntü yönetimi, hem de oyunculuklar kabul edilebilir seviyede iken; ses miksajında aynı özen görülmemekte. diğer bir yandan; sadece "ses tonu" değiştirmekle ve maske ile eşini saatlerce, günlerce kandırabilen "koca" tiplemesi, aniden duygusallaşan "çocuklu" sahneler, aniden toparlanmış gibi görünen "final" diğer üzücü kısımlar.

    öte yandan; geçen sene, stand up gösterisini bile avrupa ve amerika sinema tarihinde ender görülen bir yöntem ile türkiye çapında gösterime sokan cem yılmaz; nasıl bir prodüksiyon fikri ve ihtiyacı ile bu kadar film içi reklam aldı ( ürün yerleştirme ) anlamak mümkün değil.

    film boyunca uzun uzun fruko, yedigün, pepsi, turkcell reklamı döşemek ne kadar profesyonelce ya da ne kadar ihtiyaçtan ya da ne kadar evrensel bunu kavramak çok güç. bu biraz da seyirciyi ahmak yerine koymak olmuş ki daha da önemlisi ihtiyaçtan ziyade biraz fazla "kasa" düşünme gibi görünüyor. bu ürün yerleştirme yöntemi kesinlikle profesyonel değil ve uygun yöntemle yapılmamış.

    netice itibari ile, fazla kafa yormadan ( ki filmin gayelerinden biri de bu gibi görünüyor ) izlenebilecek, yönetmenin sinematik yönden ziyade maddi ve finansal olarak kurguladığı, özensiz, çerezlik bir yapım ortaya çıkmış ki kısmen tavsiye olunabilir. gelecekte cem yılmaz'dan çok daha iyi senaryo, prodüksiyon, ve dramalar göreceğimizden ise kuşku yok.

    6 / 10.

    imdb
353 entry daha
hesabın var mı? giriş yap