8 entry daha
  • "fuck you victoria, you stupid bitch!!!"

    ehm. öncelikle bu dontnod entertainment denen stüdyo gerçekten mercek altına alınması gereken bi firma. ilk oyunları önceki nesildeki bence en underrated oyunlardan biri olan remember me' de farklı olduklarını kanıtlamışlardı, görünüşe göre tasarım vizyonu olarak aynı çizgide devam ediyorlar.

    oyun sektöründe bu tip özel firmalar vardır. yaptıkları oyunlara öyle garip bişeyler katarlar ki tam olarak ne olduğunu anlatmaya kalksan anlatamazsın ama oynarken oyuncuya çok acayip hisler yaşatır. valve' in half-life ve portal serisindeki oyunları gibi mesela. bu dontnod' da da valve' dekine benzer sihirli iksirden var ve oyunlarında bu çok net anlaşılıyor. remember me o kadar mükemmel bir oyun olmamasına rağmen içine öyle özel birşey katmışlar ki benim için uzun yıllar unutulmayacak bi deneyim olmuştu o oyun. müzikleri, mekanlarındaki sanatsal tasarımı, atmosferi falan harikaydı.

    neyse yapımcı abilere yeteri kadar yağ çektikten sonra oyunumuza dönersek telltale games oyunları gibi ama hem sanatsal kalite, hem de detay seviyesi olarak onlardan çok daha üstün bi oyun olmuş. walking dead oyunları da tabi çok güzeldi, vermesi gereken duyguyu veriyordu ama onlar tasarım kalitesi olarak bunun yanında çok amatör kalıyor.

    henüz yayınlanmış olan ilk bölümü çok kısa olduğundan konu ne, olay ne, ne oluyo ne bitiyo falan pek bişey anlayamadık henüz ama ileride çok güzel şeyler çıkacakmış gibi duruyor. ilk bölüm itibariyle walking dead oyunlarından daha fazla hoşuma gitti şahsen. hatta yine bu tarzda ama daha yüksek bütçeli oyunlar yapan quantic dream' in de ciddi ciddi ders çıkarması gereken konular var bu oyunda. mesela oyunun başlarında yönettiğimiz karakter max kulağına kulaklığı takıp sınıftan okul koridoruna çıktığında çalan müzik, o anki ortamın atmosferik tasarımı, karşılaştığınız o basit okul koridoru görüntüsü bile "olay işte budur abi, budur yani" dedirtiyor. diğer firmaların pek beceremediği olay oyuncuya bu hissi yaşatmak.

    kısacık ilk bölümde pek bi olay olmamasına rağmen karakterlerle çok rahat bağ kurabildim. oyun sizi içine alıyor direk. devam bölümlerini de merakla bekliyoruz artık bakalım, hayırlısı...

    ulan bi de remember me' ye devam oyunu yapsalar keşke. çok güzel oyundu bea!
348 entry daha
hesabın var mı? giriş yap