8 entry daha
  • ya ben bunun gibi hikayeyi kurgu olarak bile izlesem kendimden geçerdim, anlatılanların hepsi gerçek ya. adam deli ya, deli. özeti bu.

    ya ben la danza de la realidad'ı izlemiştim ama bi bok anlamamıştım ne yalan söyleyeyim. neden böyle bir film yapar bir insan diye homur homur söylenmiştim bi de. biraz önce bu belgeseli izleyince anlamlandırabildim birden. nasıl bir beyin var, nasıl bir öngörü ve yaratıcılık var jodorowsky'de, neden bu kadar underrated ay izlerken çıldıracaktım ya. çığlık çığlığa izledim.

    dünyayı değiştirebilecek bir hayalim vardı benim diyor adam, kimse gerçekleştirmemi istemedi diyor. o yüzden jodorowosky'deki hayal kırıklığını anlamak zor değil herhalde. zaten belgesel de öyle başlıyor, eğer dune, jodorowsky'nin dune'u çekilebilseydi şu anda izlediğimiz filmlerin yapıları aynı mı olurdu? bilemiyoruz ki ağzına yandıklarım.

    --- spoiler ---

    neden çekilemedi sorusunun iki cevabı varmış sanırım. biri, yönetmeni anlamamaları, ki ben la danza de la realidad'da da anladıklarını sanmıyorum ama ikincisiydi sanırım asıl cevap: korktular diyor. neden korkmasınlar ki. orson welles'i en sevdiğin aşçıyı kiralıcam sana diye tavlayan, dali'yi dakikalık ücret teklif ediyorum diye kandıran bi adamdan niye korkmasınlar. david lynch'in dune'una berbat olmuş dedi adam ya hahah, "bence onu o çekmedi" diye de kabullenmek istemiyor bi de. harika ya.

    --- spoiler ---

    yönümü değiştirdim, çizgi roman yaptım ben de diyor, gösteriyor kitapları ama o hayal kırıklığını görmemek elde değil. birçok filme rehberlik eden bir guideline hazırlamış diyelim jodorowsky için. en azından bu payeyi hak ediyor. ayrıca star wars filmlerinden de soğudum he.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap