• tam da bugün ocak ayında düzenlenecek lgbti film festivaliyle ilgili bir yazı yazmışken ve hatta "eskisine göre ülke olarak bu konuda daha mı iyiyiz, biraz geliştik mi acaba?" diye düşünürken videosunu izleyip, intihar ettiğini öğrendiğim trans birey. kelimenin önünde ne olduğunun bir önemi yok kelime kendi başına anlatıyor : "birey". bu ülkede öğrenilmesi, kavranılması en zor kelimelerden biri. evet kendi kendime sorduğum soruyu geri alıyorum, hayır daha iyi değiliz, hayır azıcık da olsa gelişmedik. hala "normal" olmadığına karar verdiğimiz herkesi dışarıda ve yapayalnız bırakıyoruz, hala insan olduklarını unuturken ne kadar da hayvanca davrandığımızın farkına varmıyoruz.

    edit : öğrendim ki kendisi meğerse yakın bir arkadaşımın komşusuymuş. gayet kibar, hatta normalden biraz daha mesafeli, gayet "normal". arkadaşım videoyu gördüğünde o olduğunu bile anlamamış mesela. "ben onun ev halini biliyorum sonuçta öyle makyajla falan görünce tanımadım uzun süre" dedi. bunu özellikle yazıyorum çünkü toplum içindeki algı trans bireylerin nedense her daim abartılı, makyajlı vs oldukları yönünde ya. anladınız siz. arkadaşımın söylediği diğer bir şeyse "trans olduğunu ben tahmin ettim ama beraber oturduğumuz diğer komşularımızın öyle bir tahmini bile yoktu. hatta ben bunu tahmin ettiğim için özellikle daha sohbet etmek, yakınlaşmak istedim ama nedense mesafeli durdu biraz hep sizli bizli konuştu benle". ilk başta garip geldi bana neden mesafeli dursun ki diye. sonra biraz biraz şekillendi. nedeni muhtemelen şu. arkadaşım eşcinsel bir kadın ve muhtemelen eylül de onu tahmin etti ve ola ki kendisinin trans kimliğini anlar da komşuların da haberi olur diye tedirgin oldu. ne alaka diyenleriniz varsa eylül'ün annesinin verdiği şu röportajı okuyabilir.

    ilk yazdığımda da dediğim gibi insan olmayı, insana insan olduğu için insanca davranmayı ve birey olmayı beceremiyoruz, beceremediğimiz gibi olanlara da müsade etmiyoruz.

    (bkz: ahlakın ahlaksızlığı)

    annesiyle yapılmış röportaj : [http://t24.com.tr/…uya-zorladi-iskence-yapti,284174 http://t24.com.tr/…uya-zorladi-iskence-yapti,284174]
379 entry daha
hesabın var mı? giriş yap