1 entry daha
  • uyutma özelliği olan greenify dan farkı aşağıdaki gibi olan.

    dondurunca sistem sanki uygulama yüklenmemiş gibi görüyor, menü içinde gelen uygulamalar arasında da gösterilmiyor. uygulamalar listesinde "devre dışı" sekmesinin altında görünüyor, mesela facebook'u dondurunca tamamen kapanıyor, hiçbir şekilde çalışmıyor,ne bir bildirim ne bir mesaj geliyor, hiç yüklenmemiş gibi.

    bu son yıllarda çıkan sürümlerde birçok sistem uygulamasının dondurulması için yönetici yetkisine gerek yok. uygulama yöneticisinden uygulamaya bakıldığında "devre dışı bırak" veya "etkinleştir" seçeneği çıkıyor. kullanıcı uygulamaları içinse "kaldır" seçeneği var, bunları devre dışı bırakamıyoruz.

    uyutma işlemi de bunun otomatik hali, ekranda çalışan programı kapatınca greenify hemen uyutup arka planda çalışmasını engelliyor. elle çalıştırınca da program hem ön planda arka planda tekrar çalışmaya başlıyor.

    örneğin uzun süre kullanılmayacak uygulamalar (google uygulamaları gibi, mesela google maps -arkaplanda çalışır bazen-) dondurulabilir. arada sırada kullanılıp da arka planda çalışmaya ihtiyaç duyulmayacak uygulamalar da uyutulabilir (arka planda çalışmayıp bildirimleri ve mesajları almayacak facebook, twitter gibi)

    greenify otomatik çalışıyor ama dondurma işi manuel yapılıyor, en azından entry'de yıldızla verdiğim uygulama ile masaüstüne widget ekleyebiliyorum: http://i.imgur.com/hcrw70d.png http://i.imgur.com/vxbohlq.png

    alıntı: (bkz: fusion2dx)
hesabın var mı? giriş yap