39 entry daha
  • kadavra için etik kurallar bellidir. bir hasta hangi mahrem haklara sahipse kadavrada aynı mahrem haklara sahiptir. kadavra bir ceset olabilir ama deontolojide bir hasta ile aynı haklara sahiptir. kadavranın mahremiyetini bozamazsınız. kadavraya bir hasta kadar saygı duymalı ve ona karşı bir hasta kadar hassas olmalısınız. olması gereken durum bu.

    lakin türkiye gibi bir ülkede hiçbir şey olmadığı için bunlar tıp öğrencilerine öğretilmediği ve benimsetilmediği için kadavraya çoğunlukla tıbbi değeri olan ceset gözüyle bakıyoruz. bu yüzden yanında şebeklik de yapıyoruz, yaşlı amca penisini ballandıra ballandıra anlatıyoruz.

    çünkü daha yaşı 18-19 olan tıp öğrencileri olayın ne ciddiyetinin farkında ne de hassaslığının. dolayısıyla bir öğrenci kadavra fotoğrafını tıp/bilim/eğitim amacının dışında çekiyorsa burada baş suçlu nerede olduğunu anlatmayan fakülte hocalarıdır.

    sonraki suçlu ise tıp eğitimini ayağa düşüren, hocasız tıp fakülteleri açan, kalitesiz hocaların cirit attığı, mantar gibi çoğalan, hastanesiz açılan tıp fakülterini bu ülkeye reva gören yeni sağlık sisteminin yaratıcılarıdır.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap