282 entry daha
  • beslenmesiyle ilgili birkaç tavsiyede bulunmak istediğim şahıs:

    - bokunun yumuşak olması için bok gibi yumuşak şeyler yemen gerekmez. boku yumuşak yapan şeyler sindirilemeyen lifler ve sudur. bu nedenle bol su içmen, lifli gıdalar alman gerekir.
    - her sabah kalktığında aç karnına iki bardak su içmeyi alışkanlık haline getirirsen, barsakların da böbreklerin de bayram eder.
    - çok yediğin patates, pancar gibi şeyler karbonhidrat ağırlıklı ve çoğu sindirilen gıdalardır, barsaklarına çok iş kalmaz. o nedenle istediğin kadar haşla, bokunu yumuşatmaz. onları da ye ama günde en az bir kez mevsimine göre yeşil yapraklı sebzeler ye. örneğin ıspanak, pırasa, marul, maydanoz, roka, tere, yeşil olan aklına ne gelirse. bunları iyice yıkayıp ne kadar az pişirerek yersen barsakların için o kadar iyi olur ve bokun yumuşar, götünde kalmaz.
    - dengesiz besleniyorsun. protein alman lazım. et yemek istemiyorsan günde hiç olmazsa iki adet yumurta yemen lazım. tavuğun götünden çıkıyor ama çok iyi ve ucuz bir besindir yumurta. ama arada et, tavuk veya balık yesen daha da iyi olur. örneğin ton balığı konservelerinden günde bir tane yemelisin hiç olmazsa. arada peynir, yoğurt yemelisin. hayvansal proteinlere vücudun ihtiyacı var.
    - her şeyi pişirmen gerekmiyor. eğer yeterince temizlersen çiğ yenen bitkisel yiyecekler vücut ve barsaklar için daha sağlıklıdır. bokunu yumuşatır.
    - pancarın çişini boyaması kötü birşey değil. seviyorsan istediğin kadar ye. böbreklerin pancardaki boyayı dışarıya atıyor. sadece işediğin lavaboda leke yapabilir, başka zararı yok.
    - beyaz ekmek iyi birşey değil. çünkü barsaklarına iş bırakmıyor. bokun yumuşamaz. kepekli undan yapılmış ekmek ye ki barsakların çalışsın, bokun yumuşasın. ha bu arada bol su içmeyi unutma.
    - uygun olan sebze ve meyvelerin kabuklarını soyma, kabuklu ye. bokunu yumuşatır.
    - aldığın o lezzetli organik patateslerdeki renk değişmeleri bozulma değil. doğal oldukları için öyle. sana zarar vermez, yiyebilirsin.
    - aslında doğru dürüst bir psikiyatrist bulsan ve düzenli profesyonel destek alsan, gerekirse de ilaç kullansan hayat senin için çok daha güzel olur, herkes çok mutlu olur, istediklerine daha kolay ulaşırsın. amerikanın da amına korsun. bokun bile hep yumuşak kalır.

    hadi sağlıcakla kal.
417 entry daha
hesabın var mı? giriş yap