382 entry daha
  • efenim simdi sahsi gozlemim olarak soyle bir sonuca variyorum bu periyodla alakali.. turk muziginin tavan yaptigi donem olmustu sanirim. gerek 70-80'lerden gelen muthis yetenekler, gerek 90'larin basinda piyasaya cikan genc yetenekler 90'lara tavan yaptirdi gozumde. bu yeteneklerin bir kismi yaslandi, bir kismi koptu gitti, bir kismi da vefat etti. aklima gelenler sunlar:

    eski esfaneler:
    (bkz: nilufer)
    (bkz: kayahan) (huzur icinde yat)
    (bkz: sezen aksu)
    (bkz: nazan oncel)
    (bkz: onno tunc) (huzur icinde yat)
    (bkz: baris manco) (huzur icinde yat)

    genc yetenekler, erkek:
    (bkz: tarkan)
    (bkz: kenan dogulu)
    (bkz: burak kut)
    (bkz: mustafa sandal)
    (bkz: uzay hepari) (huzur icinde yat)
    (bkz: levent yuksel)

    genc yetenekler, kadin:
    (bkz: sertab erener)
    (bkz: demet sagiroglu)
    (bkz: askin nur yengi)

    misal, simdi demet sagiroglu'nun uzay hepari'yla yaptigi arnavut kaldirimi ve kinali bebek'ini dinliyorum da.. uzerinden 20 yil gecmis, demet bu yaptiginin uzerine bir gidim cikamamis..

    sibel alas, adam. muzige bak, klibe bak. 20 yil gecmis bunun uzerinden de. su klibin uzerine bir tas koyabilmis miyiz?

    su sezen aksu'nun onno tunc ile yaptigi islere bak, nilufer'in kayahan'la yarattiklarina bak. kac yil gecmis uzerlerinden? asagi yukari 20. bir tugla yukseltebilmis miyiz citayi? hayir.

    aralarindan en cok uzuldugum de burak kut heralde. herifteki sese bak lan?! muzigi falan bi kenara koy, adamin sesini dinle. erkek abicim bu adam. erkek. ama cikan ses hem ince, hem tiz, hem yumusak, hem feminen degil. kulak oksuyor resmen. silindi gitti ama. yazik.

    ozetle anlatmaya calistigim nokta su ki, 90'larda turkiye'de muzikal yetenek tavan yapti. o seviyeyi gecebilmeyi birak, 20 yildir yanina bile yaklasamiyoruz.
195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap