6 entry daha
  • portekiz tarzi mimari, manueline style binalarin cogunlukda oldugu ve istanbulu inanilmaz bir sekilde hatirlatan, alcak gonullu kibar, g ve j seslerini bol bol kullanan portekizce konusan insanlarin, yasadigi guzel sehir.

    lizbon mimarisi 1500'de ronesanstan, 1600'lerde maniyerizmden*, 1700'lerde barok, 1800'lerde neo-klasik, 1900'lerde art nouveau ve gunumuzde modern sanattan etkilenmis ve bahsedilen yuzyillara ait onemli mimari eserler icermektedir.

    fado muzigin ana vatan sehridir, yolu dusenler icin tavsiye edilecek fado dinleme mekanlari arrasinda; adega machdo* , luso* ve lisboa a noite* bulunmaktadir.

    sehrin en guzel koselerinden biri olan alfama 1755 depreminden ragmen ayakta kalmis tarihi ve, beyaz mavi bizim cini seramiklerine benzer binlari ve muzeleri ile mutlaka gidilmesi tavsiye edilir. ayrica depremden sonra kurulan ve sehir'e yeni bir layer gibi eklenen ucyuzkusur yillik binar inanilmaz ve yeni plan sokaklarla sehirde bir yerden bir yere ulasmak diger tarihi sehirlere nazaran oldukca kolaydir. sehrin her kenar kosesi ayri bir guzellikde oldugu icin yuru bitmez, araba ile dolasilmaz bu yuzden mopet vs kiralanmasi davsiye edilir ve lizbon'da en son deniz kenarlarini gezip gorekek mutllu turist olarak hizla alentejo ve algarve bolgesine gecilir.
386 entry daha
hesabın var mı? giriş yap