5 entry daha
  • kabaca, birbirleriyle yakın akraba olmayan bitkilerin döllenmesiyle ve insanlığın isteklerini tatmin edecek özelliklerle donatılmış tohumlar. ürünlerde hastalıklara karşı dayanıklılık, her biri tornadan çıkmış gibi yakışıklı görüntü, haftalarca dayanabilecek kadar uzun raf ömrü, hava şartlarından etkilenmeyecek kadar "sağlam irade"… yani dışardan bakıldığında cillop gibi görünen ama doğal şartlarda içinde barındırması gereken vitamin ve mineralleri barındırmayan, bir sike derman olmayan endüstriyel kabaklar, patatesler, ıspanaklar, domatlar...

    canan karatay'ın yorumuyla; "eskiden 1 elma yediğimizde aldığımız vitamin ve minerali almak için şimdi 26 adet elma yememiz gerekiyor." işte tarımımızın geldiği acınası durum budur.

    çok yüksek hasat imkanı veren bu kısır tohumlara ülkemizde sertifikalı tohum da deniyor. geçen gün söyleşisini izlediğim türkiye tohumcular birliği başkanı yıldıray gençer, büyük bir başarı gibi ülkemizde yapılan tarımın %99'unun hibrit tohum olduğunu söyledi, kanım dondu.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap