9 entry daha
  • temelinde basit olan bir öyküyü, etnik unsurları senaryo arasına güzelce serpiştirip, isyan içeriğini yumuşatarak sunan yapımcılar sayesinde ekrana taşıyan, türünün en başarılı örneklerinden biridir bence lagaan.

    izlediğim dolby digital versiyondaki ses kalitesinden tutun, oyunculukların başarısına kadar her noktası, aktarmakta olduğu hikayeyi, sanki içindeymişçesine güzel kavrayabilmenizi sağlıyor.

    lakin filmin eksik yanlarından -önemli-bir tanesi; yumuşaklığı. ingilizlere karşı verilen o muhteşem savaşın, direnişin ve kendini kanıtlayışın bu denli yumuşatılmasında politik oyunların işi olduğunu düşünmekteydim. hatırladığım kadarıyla iqbal bile daha sert bir dille eleştiriyordu her şeyi. lagaan'da en sert ve katı şekilde eleştirilen ve ortaya konan şey; ingilizlerin çektirdiği sıkıntı değil, kast sisteminin yapısı olmuş sanki. çünkü filmin içinde karakterlerin başları dik bir şekilde kendilerinden büyük konuşmalar yaptığı, sonra da toplumsal uzlaşı ile olayı çözdüğü sahnede kast sistemi mevcut. hani nerde ingiliz hegamonyasına sokulacak laflar? hani nerde koca bir toplumun uyanışına ithafen verilecek mesajlar?

    neyse, yine de güzel, başarılı ve izlenebilir bir film. tavsiye edilir.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap