4 entry daha
  • dün akşam hemen satın alıp indirdim, büyük bir heyecanla bekliyordum erken erişimin açılmasını. oldum olası sandbox ve survival oyunları severim. üstüne bir de survival horror olunca dur bakalım çok germesin de, dozunda bir korku yeterli dedim.

    -ilk olarak atmosfer muhteşem. far cry 3'ün jungle atmosferi nasılsa bu oyunda henüz erken erişim safhasında olsa da yani daha eklenecek dünya kadar şey varken bu halinde bile katlamış fc3'ü. bitki örtüsü üzerinde gerçekten çalışılmış. adı üstünde forest (orman) olan bir oyun için bu normal tabiki. elinizde bir survival kitabı var oradan bakıyorsunuz ara ara hayatta kalmak için gerekli şeylere. bitki örtüsü üzerine şöyle bir bölüm var mesela: iki tane kara kalemle çizilmiş böğürtlen bitkisi, birisinde böğürtlen meyvesinin özellikleri yazıyor işte her böğürtlenin üstünde taç olur şöyle açık renk olur böyle yuvarlak olur falan, bu yenebilir; diğerinde taç olmaz öbürüne nazaran biraz daha koyudur rengi vs vs, bu zehirlidir. sonra ormanda denk geldiğinizde bu bilgileriniz eşliğinde yenebilir şeyler aramaya başlıyorsunuz. bayıldım.

    -mutasyona uğramış tipleri henüz göremedim oyunda, fakat insanlardan bile bu derece tırstıysam mutantlar nasıl bir etkiye sahip olacak düşünmek bile istemiyorum. ilk gece için çalı çırpı ve yaprak toplayarak dandik bir korunak yaptım kendime bir de yağmur başladı ıslanıp üşüdüm, ateş yaktım. hava kararıyor uyuyayım bari enerji toplayayım dedim. bir uyandım dolunay tepemde, ne kadar büyüleyici yıldızlarla beraber derken bir hareket sezdim göz ucuyla. bir baktım 50 metre karşımda 2-3 tane çıplak adam ve kadın sağ tarafa doğru yürüyorlar. gerildim acaba zarar verirler mi yardımcı olurlar mı diye. gider gitmez önce bir baktılar şaşırdılar sonra işte kavga dövüş öldürdüm hepsini. ellerim kollarım kan içinde. aşağıda bir uyarı çıktı "su kaynağı bulup yıkan, kanlardan hastalık kapabilirsin" !!!!

    -yalnız şimdilik sorun olarak şunu gördüm, birçok oyuncu da bundan şikayet etmiş zaten: kendinize yaşanabilir bir yer kurmaya fırsatınız olmuyor geceleri gezinen ava çıkan vahşi yerliler sürekli saldırıyor. ateş yakmanız lazım avladıklarınızı pişirmek için tak! adamlar direkt ateşe doğru geliyorlar. en azından oyun başlarında durumunuzu sağlamlaştırılmasına izin verilebilirdi. büyük ihtimal yapımcılar bunu düzeltecektir. en azından barışçıl bir mod seçeneğinin geleceğini açıkladılar.

    şimdilik 2 saatlik gözlemlerim bu kadar. gayet eğlenceli ve o vahşi insanların yaşadığı jungleda tek başınalık hissi güzel verilmiş. geliştikçe daha da güzel olacak. oyunun tam olarak çıkmasına 16-17 gün var. tam hali nasıl olacak bekliyorum.

    önemli edit: dün akşam şunu farkettim. gece vakti kampınızdasınız ve o küçük ateşinizi yakmışsınız. ateşi gören yerliler gelmeye başladı. başta 3-4 tane. dibinize kadar geliyorlar, o sırada siz de ateşinizin dibindesiniz tabi, hemen bir yaprak atın ateşe, harlayın. adamlar saldırmıyor. sonra biri birkaç kişi daha çağırdı 8-9 kişi oldular. ani hareketlerle dibime kadar gelip kaçtılar. birkaç dakika sonra sakinleştiler, yavaşça yürüp etrafımda beni incelediler. tabi bu sırada ateşi harlıyorum ara ara. sonra çekip gittiler. kamp ateşinin böyle bir etkisi olduğunu gördüm. korkmayın o kadar da yerlilerden yani, yakın ateşinizi paşa paşa, gelip incelesinler sonra gitsinler.
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap