5 entry daha
  • posterinde yazan "tüm zamanların en iyi aksiyon filmi" cümlesine bakıp "yav he he" diyerek girdiğim, lakin izlerken kendimden geçtiğim muhteşem bir film. haftada iki defa sinemaya giderim, evde de mütevazi bir film arşivim vardır ama ben böyle dövüş sahneleri hayatım boyunca izlemedim. filmin başından sonuna kadar heyecanla izlediğimiz yetmiyormuş gibi bir de her sahnede "vaavvv" "ohaa" çektik tüm salon bir ağızdan. 10 puan 10 puan 10 puan.

    --- spoiler ---

    konuya çok kötü girdiler, mafyanın içine sızmak için hapisteki evlatla kanka olma klişesiyle başlangıç yaptılar, hatta filmin başında aha dedim scofield'lı departed. ama sonra heyecandan aklıma bir şey gelmedi.

    oyuncuların hepsi tek tek harikaydı. özellikle ucok, prakoso ve hammer girl muhteşemdi. prakoso'nun elinde çocuğunun fotoğrafı olan kolyeyle ölüme gidiş sahnesi herkesi yıktı parçaladı.

    rama'nın çekiçli kızla dövüşü çok iyiydi. özellikle kızlara vuramaması yüzünden ilk anlarda çekinik kalması bir türlü vuramadığı için itip, kaçak dövüşmesi çok komikti. ama sonunda kızıp çekici geçirdi ve hepimizi rahatlattı. ayrıca herkesi kendi silahıyla öldürmesi de güzeldi. çekiçli kızı çekiçle, bezbolcuyu bezbol sopasıyla, pıçaklıyı pıçakla, silahsızları çıplak elle... tabanca kullanmak onursuz bir hareket olsa gerek filmin sonuna kadar hiç kimse başvurmadı, koskoca mafya imparatorluğu bir tane silahlı adam yok, herkes tekmeyle damacanayla adam dövüyor ne iş anlamadım.

    bana göre bölüm sonu canavarı niteliğindeki cecep arif rahman'ın oynadığı eleman ne dirençli çıktı arkadaş, yumruklarımızı sıkmaktan bitap düştük. o yemekhanedeki dövüş neydi öyle.

    ayrıca filmin ucunu açık bırakan ve devamına selam çakan yapımcılara da buradan teşekkür ediyorum. böyle filmlerle gelin bize.
    --- spoiler ---
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap