aynı isimdeki diğer başlıklar:
4 entry daha
  • konyanın güneyinde, akdeniz bölgesinde, toroslarin kuzey yamaçlarına kurulu küçük bir ilçedir. isminin tam tersi olarak çevresindeki kurak arazinin tam ortasında yeşillikler içinde kurulmuştur. dağlardan gelen soğuk suları ve içinden geçen bir deresi vardır. sosyal hayat diye bir kavramı bulunmamaktadir. kurtuluş savaşı sırasında gerçekleşen konya ayaklanmasının başladığı yerdir.

    çok güzel dağ köyleri vardır. bunlardan biri olan dere, arasından sadece bir yolun geçebileceği kadar dik bir vadide kurulmuş, her evin damının bir yukarıdakinin ön bahçesi olduğu ilginç bir yerleşimdir. babamın doğduğu köydür. çocukken çevredeki tepelere uzun solulu geziler düzenler, eve dönüp babaannemin yaptığı patates kavurmasını yerdik. dedemle bozkır pazarına çıkar ayakkabı stardık. rahmetli sırf ben kendimi işe yarıyorum hissedeyim diye ayakkabı numaralarını bana okuturdu, gözlerim bozuk göremiyorum bahanesiyle.

    gidemedikçe özlediğim, özledikçe gidemediğim bir şehirdir. artık orada yaşayanım da kalmadığına göre uzun süre özlemeye devam edeceğim sanırım.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap