8 entry daha
  • atatürkçü sanatçıların, "tiyatro, bale, senfoni ve orkestralar kapatılıyor" diye yeri göğü inlettiği ama kapatılacak olan onca klasik türk musıkisi korosu ve halk müziği korolarının memur ve memurelerininden bir tekinin bile tek bir söz söylemediği kurum.

    (öte yandan, şu "atatürkçü" geçinen sanatçıların bir tekinin ağzından da, kapatılacak türk musıkisi ve halk müziği korolarının birinin bile adının geçmediği kurumdur.)

    nevzat atlığ'ın kurduğu devlet (yeni adıyla "cumhurbaşkanlığı") klasik türk müziği korosu'nun yöneticileri de hem iktidara yakınlıklarından hem de kapatılmayacaklarından seslerini çıkarmıyorlar...

    klasik türk musıkisi ve halk müziği korolorını (herhalde gerici müzik olduğundan) görmezden gelen tiyatrocu-baleci-operacı-senfonicilere de müstehak bu kurum... kendileri kapatılırken bırakın bütün sanat kurumlarını, kendi koroları için tek ses vermeyen klasik musıkici/halk müzikçi korolara da müstehak...

    (bir not: bu korolardan birinin başında içki şişelerini, etraf anlamasın diye sitesinin çöpüne dökemeyen biri var, bir başkasının başında ise devletluların evladına ders veren. bir başka koroda da üsküdar belediyesinin 12 yıldır musıki danışmanı olan var... onlar rahat, niye baş kaldırsınlar ki)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap