3 entry daha
  • aşağıdaki metinlerine, bir yazısından çeviri ile oluşturulan bir makalede yer verilmiş şahsiyettir:

    "...eudaimonia insanın sahip olduğu en fazla tanrısal olan şeyin aktivitesinde gerçekleşir."

    "eudaimonia bütün insan yaşamını ve eylemlerini kapsar ki bu aynı zamanda ahlaksal erdemleri ve pratik bilgileri de içerir."

    "bir zürafa tek bir organizmadır ve onun işleyişi son derece doğru bir biçimde organize edilmiştir. onun mükemmelliği tek tek mükemmelliklerin birlikteliğinden oluşmaz; fakat bu tek tek mükemmelliklerin zürafanın sahip olduğu sistemin içinde en iyi bir şekilde çalışmasından oluşur."

    "...aklın mükemmel ve katışıksız uygulanımı ile gündelik yaşam arasında hiçbir bağıntı yoktur. kısaca aristoteles şuna inanır: insan yaşamı insanların yaşamlarını onun üzerinde harcayacakları kadar önemli değildir. birey yalnızca kendi bireysel kaygılarını aşmaya çalışmakla yetinmemeli; o aynı zamanda toplumun veya insanlığın gündelik kaygılarının da üzerinde olmaya gayret etmelidir."

    not: "aristoteles'in eudaimonia üzerine düşünceleri" başlığı ile, 1980 yılında yayımlanmış kitabından hatice nur erkızan tarafından çevrilerek ağustos/98'de yayımlanan makalesinden, yazımı aynen korunarak alınmıştır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap