9 entry daha
  • fragmanının etkileyiciliği ve çeşitli eleştirmenlerin yorumları sonrasında büyük merakla izlediğim fakat beklediğimi tam anlamıyla bulamadığım film. eleştirmenlerin yorumları abartılıymış demekten kendimi alamıyorum. yine de iyi film; gidin, görün. fakat açıkçası daha iyisini beklerdim. zira karşımızda benzer temadaki filmlerin ötesine gidebilen bir film olduğunu söylersek abartmış oluruz.

    --- spoiler ---

    filmi farklı ve kaliteli kılan ve oldukça hoşuma giden bazı ufak detaylara gelirsek... girizgahta okunan mektuptan sonra filmdeki ilk kelimeyi duymak için dakikalarca beklememizi sevdim. karakterin ailesiyle, hayatıyla, geride bıraktıklarıyla ilgili en ufak bir detayın verilmemesini ve bunların tamamen sır olarak bırakılmasını da özellikle çok beğendim. denizin altından yüzeye bakan shot'lar baya güzel.

    redford'un direğe tırmandığı anlar daha iyi ve birazcık da çılgın bir görüntü yönetmeninin elinde şahane bir sahneye dönüşebilirdi mesela. işaret fişeği yakarak yanından geçen gemileri izlediği kısımlarda ise çoğunluğun aksine oyunculuğun o kadar da başarılı olmadığını düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    survival temalı filmleri her zaman çok sevmişimdir; hem bu sebeple, hem de aldığı olumlu yorumların etkisiyle büyük beklentiyle gittim fakat survival janrına çok ekstra bir şey katabildiğini söyleyemem. güzel film, ama daha önce gördüklerimizden çok ötede değil.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap